BREAKING NEWS

“RAI 3” zbardh akuzat e Arben Ahmetajt për lidhjet e Edi Ramës me krerët e mafies dhe kush është personi i kontaktit, kryeministri e konsideron ish-zëvendësin e tij si kriminel që kërkohet nga drejtësia dhe sqaron pozicionin e Olsi Ramës

“RAI 3” zbardh akuzat e Arben Ahmetajt për lidhjet e Edi
x
BREAKING NEWS

Evi Kokalari nxjerr prapaskenat e forta, ja korrupsioni i vazhdueshëm i kupolës 33-vjeçare në Shqipëri, si u shitën nga familja “Berisha” zgjedhjet e 14 majit dhe ato të 2025 për pazaret e kullës mbi 100 milion dollarë në Tiranë

Evi Kokalari nxjerr prapaskenat e forta, ja korrupsioni i vazhdueshëm i
x
BREAKING NEWS

Ja kush është gruaja që i pastron paratë Sali Berishës, si e nxori në pritë Azem Hajdarin, Idajet Beqiri tregon çfarë ndodhi natën e 12 shtatorit 1998 para selisë së PD dhe zbulon se kush e vrau ish-liderin e Dhjetorit ’90

Ja kush është gruaja që i pastron paratë Sali Berishës,
x
BREAKING NEWS

Ja monopolet e oligarkut Klodian Allajbeu në shëndetësi, zbardhet skema e pistë, si u shit fiktivisht kompania e dializës tek ortaku i tij, kushëriri i afërt i Petrit Vasilit

Ja monopolet e oligarkut Klodian Allajbeu në shëndetësi, zbardhet
x
BREAKING NEWS

Lajme shumë të mira për pensionistët, po përgatitet një paketë shtesë nga qeveria, do të ketë rritje edhe bonus, ja kush janë kategoritë që përfitojnë pagë më të lartë në administratë

Lajme shumë të mira për pensionistët, po përgatitet
x
BREAKING NEWS

Pabesia e Gazment Bardhit kundër Sali Berishës për të ndryshuar Reformën në Drejtësi sipas modelit amerikan, ja kushti i Rithemelimit për t’u bërë pjesë e komisionit të posaçëm anti-korrupsion

Pabesia e Gazment Bardhit kundër Sali Berishës për të
x
BREAKING NEWS

Rrjedhja e informacionit nga SPAK për arrestimin e tij dhe bashkëshortes fusin në panik Ilir Metën, presidenti i PL kërcënon prokurorët specialë dhe GJKKO, ja dosjet që pritet t’i çojnë drejt qelisë

Rrjedhja e informacionit nga SPAK për arrestimin e tij dhe
x
BREAKING NEWS

Ilir Demalia flet hapur, nga sëmundjet që ka Ervin Salianji për të shpëtuar nga burgu, te arsyeja e fortë pse SPAK nuk po pret fletë-arrestet “VIP”, ja pse Rama duhet të pastrojë  kabinetin dhe këshilltarët rreth tij

Ilir Demalia flet hapur, nga sëmundjet që ka Ervin Salianji për
x

Guzhinë

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye pse nuk duhet ta bëni

E mbushni gjelin e detit që gatuani për fundvit? Kujdes, ka disa arsye

Gjeli i detit. Ylli i fundit në tryezën festive po bëhet gati të shkëlqejë këto ditë. E aty ku amvisat mendojnë për mbushjen me ose pa mish të grirë, me oriz apo ushqime të tjera, vijnë ekspertët dhe theksojnë se jo vetëm që nuk duhet të mendojmë shumë për mbushjen, por preferohet edhe për shëndetin dhe për shijen që gjelit të detit të mos i shtoi mbushje brenda.

E vërteta është se gjeli i detit i mbushur është një traditë prej dekadash, por nuk jemi të sigurt se na duhet më.

Salmonela fshihet: Nëse temperatura është e ulët dhe mbushja nuk është gatuar paraprakisht, salmonela është e rrezikshme të gjendet kudo.

Në të njëjtën kohë, vetëm mbushja është arsyeja që gjeli i detit është kaq i thatë dhe pa i mbajtur lëngjet e tij.

Mbushja bëhet ngjitëse dhe në varësi të vendit ku ndodhet në gjeldeti, mund të mos gatuhet në mënyrë të barabartë.

A duhet të gatuani mbushjet tuaja brenda apo jashtë gjelit tuaj?

Ju mendoni se kurseni kohë duke pjekur gjelin e detit dhe mbushjen së bashku, por në fund të fundit, zogu i mbushur është më i vështirë për t’u gatuar dhe kërkon më shumë kohë.

Ju humbisni të gjitha ato shije që do të merrnit nga gjeli nëse e mbushni me gjëra që nuk do t’i hani, si limon ose xhenxhefil, mollë ose rrënjë selino.

Çfarë mund të bëni me mbushjen nëse nuk futet në gjelin e detit?

Dhe në fund, çfarë mund të bëni me mbushjen, për ata që duan erën dhe shijen e mbushjes që është gatuar brenda gjelit të detit.

Fillimisht, sigurohuni që për arsye shëndetësore, nëse më në fund keni ardhur te solucioni i mbushjes, që paraprakisht t’i keni zier ose skuqur pothuajse plotësisht përbërësit, si mëlçitë ose orizin.

Pastaj, mos e mbushni gjelin e detit nga një natë më parë por kur do ta piqni dhe mos e mbushni gjelin sepse nuk e ndihmoni as në shije, as në teksturë.

Së fundi, mund të përdorni lëngun e gjelit për të bërë mbushjen në një tigan tjetër dhe të merrni saktësisht të njëjtën shije si mbushja që erdhi nga gjeli i detit.